Een overzicht van wat wij doen

Hondentraining Curaçao wordt geleid door gecertificeerde trainingsdeskundige en gedragstherapeuten, opgeleid bij O&O (Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en opleiding), Groenhorst Barneveld (opleidings specialistisch centrum voor dierverzorging en dierengedrag), Tinley (academie voor gedragstherapeuten voor dieren) en Orun.

De trainingsprogramma’s die gehanteerd worden zijn voor zowel mens als dier positief, overzichtelijk en makkelijk uitvoerbaar. Hierdoor wordt elke training efficiënt en heeft u gegarandeerd succes.

U kunt bij ons terecht voor:

Het laten opvoeden en africhten van uw hond

1. Socialiseren.
2. Het aanleren van commando’s en wat wel en niet mag.
3. Hierbij leren wij u ook wat u wel en niet moet doen en hoe en wat u kunt oefenen.
4. Herstellen van probleemgedrag en heropvoeding. Ook hier leren wij u wat nodig is zodat het probleemgedrag niet terugkeert.

Opvoeding en socialisatiecursussen

1. Socialisatie en basisopleiding van het dier.
2. Het tot stand brengen van goede relatie tussen hond, baas en gezin. Deze berust op respect, wederzijds vertrouwen en duidelijke, consequente communicatie.
3. Het opleiden van het dier zodat deze gehoorzaam is, rustig, zelfverzekerd is, lief, gehoorzaam en makkelijk in de omgang.

Vervolgcursussen voor verdere africhting

1. Het aanleren van verschillende praktische oefeningen. Als aanvulling op de basisopvoeding.
2. Trainingscursussen en lessen omdat u graag actief met uw dier bezig bent. En zowel u als uw dier het leuk vinden om te trainen. Regelmatig trainen op positieve wijze maakt uw dier tevreden en blij en versterkt de relatie tussen u en uw dier.
3. Vervolgcursussen, behendigheid en meer.

Privélessen of les in een groep van max 3

Bij Hondentraining Curacao volgt u uw training middels privélessen of in een klein groepje. De lessen volgen snel op elkaar. In de praktijk is gebleken dat men in een veel kortere tijd veel hoger resultaat behaald. Volgt u reguliere groepstraining dan zit hier elke keer weer een week tussen. In deze week doet u veel meer dan dat u tijdens de laatste les heeft geleerd. Zo ontstaan er makkelijk problemen en ontstaan er trainingsfouten en onduidelijkheden bij de hond. Met als resultaat dat u uiteindelijk veel langer bezig bent, het resultaat minder is en u uiteindelijk meer geld kwijt bent aan trainingen. Tevens zijn de groepen vaak groter en is er eigenlijk niet genoeg aandacht voor iedere individu.

Tijdens uw opleiding (en die van de hond natuurlijk) bij Hondentraining Curaçao volgt u uw lessen snel op elkaar. Gemiddeld zitten er 1 a 2 dagen tussen elke training. Zo heeft u genoeg tijd om te oefenen en uit te vinden wat lastig is. De volgende training spelen we hier op in en gaan we gelijk door met de volgende onderwerpen. Dit proces herhaalt zich tot het eind. Zo leert u in een relatief korte tijd alles wat u moet weten en kunnen en u traint bijna foutloos. U blijft consequent, er ontstaan geen onduidelijkheden en problemen en zo is en blijft het voor iedereen leuk.

Volgt u privélessen dan is er voor het socialisatie gedeelte en trainen onder afleiding zijn er altijd enthousiaste ex studenten die willen komen, of u traint een aantal sessies samen met een andere klant. Daarnaast heb ik altijd nog wel een hond ter beschikking om te helpen met socialiseren. Seal (westpointer 3 jaar oud) help met regelmaat andere honden die bang zijn over hun angsten en onzekerheden heen. Soms leren ze echt het beste van elkaar.

Heropvoeding en herconditionering bij probleemgedrag

Heeft uw hond problemen waar u vanaf wilt? Professionele africhting en heropvoeding kan deze problemen vaak doen verdwijnen. Behalve de hond nieuw gewenst gedrag aan te leren en daarbij probleemgedrag af te leren, leren we u ook hoe u er mee om moet gaan.
Wilt u er zelf mee aan de slag, dan help ik u met het in kaart brengen van het gedrag. Wat doet uw hond, wanneer en waarom. Daarna maken we een plan van aanpak en geef ik u oefeningen mee en tips hoe het probleem aan te pakken. U gaat hiermee aan de slag en ik kom zo veel terug als nodig, tot het probleemgedrag helemaal verholpen is.

Workshops

Effectief en systematisch trainen

Dit is een cursus waar u leert systematisch en doelgericht te trainen zodat u altijd gericht vooruit blijft werken en niet onnodig op hetzelfde niveau blijft hangen. U leert hoe u leert en hoe uw hond leert. U leert hoe de leerprincipes (klassiek- en operante-conditionering in elkaar steken de werking van verschillende trainingsmethodes (positieve bekrachtiging, negatieve bekrachtiging, positieve correctie, negatieve correctie, shaping en (backward)chaining). Ook leert u een call-sheet te maken waar u volledig in uitwerkt hoe u uw training stap voor stap toe gaat passen. Doordat u verschillende trainingsmethoden leert heeft u in de toekomst veel meer mogelijkheden om uw hond wat te leren of af te leren. De cursus bestaat uit een stuk theorie, welke tijdens de training wordt behandeld en veel oefenen in de praktijk.

Na de eerste cursus waar u de inzichten leert en met de verschillende trainingsmethoden aan de slag kunt gaan, is er ook een vervolgcursus waar met verschillende oefeningen waar de trainingsmethoden verder uitgediept worden. U kunt hier zelf aangeven welke trainingsonderwerpen u aan bod wilt laten komen (bijvoorbeeld blijven op afstand, apporteren, of leuke trucs) en u kunt zelf aangeven welke trainingsmethoden u hiervoor wilt gebruiken (bijvoorbeeld: shaping of (backward)chaining). Bij alle training geldt: “the sky is the limit”, als je maar een goed trainingsplan maakt!